top of page

Hva er egentlig Yoga Nidra?

Yoga Nidra har sine røtter så langt tilbake som 5000 år f. Kr. Det står skrevet om Yoga Nidra i Upanishad og det omtales der som å «sitte ned i nærvær av sannheten». På den tiden var det en muntlig tradisjon som ble videreført fra generasjon til generasjon.


Direkte oversatt fra sanskrit betyr Nidra søvn og derfor omtales ofte Yoga Nidra som «den yogiske søvnen». Yoga Nidra er en guidet meditasjon hvor man befinner seg i en tilstand mellom søvn og våkenhet. Under Yoga Nidra praksisen går man inn i en dypt avslappet tilstand hvor man er svært mottakelig og den medfødte intelligensen kommer tydeligere til overflaten. Yoga Nidra er en form meditasjon som kan praktiseres av ulike grunner; introdusere dyp avslapning både i kropp og sinn, redusere stressnivået og nøytralisere angst, redsel, sinne og depresjon.

Gjennom dagens samfunn utsettes vi for en konstant strøm av inntrykk og nyheter, dette gjør at de fleste av oss tilbringer mer tid i «fight & flight» enn i «rest & digest». Denne konstante strømmen av ytre påvirkning kan gjøre det utfordrene å stoppe tankeflyten. Yoga Nidra er et verktøy for å skape rom for hvile og til å skape en pause i hverdagen. Effektene man kan oppnå ved en Yoga Nidra praksis er mange; økt hukommelse, bedre søvn, økt kreativitet, avslapning og en mulighet til å lade batteriene.


På Be Yoga Nidra og Meditasjons utdanningen vil du lære mer om yoga nidra, verktøy som kan brukes i hverdagen og om nervesystemet vårt.19 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page